Pasta z makreli

 

(czas przygotowania około 15 minut)

Zapraszamy na przepis przesłany przez naszego czytelnika – Pana Krzysztofa 🙂 Pasta z makreli idealnie sprawdzi się do kanapek i przy okazji możemy do niej wykorzystać pozostawiony olej z suszonych pomidorów!

Składniki:

  1. 1 makrela wędzona
  2. łyżka drobno posiekanej żurawiny
  3. 5 łyżek oleju z suszonych pomidorów (ewentualnie rzepakowego)
  4. chili pieprz cayenne
  5. pietruszka
  6. bazylia
  7. oregano
  8. ziele angielskie mielone (piment)
  9. kminek mielony

Przygotowanie:

mięso z ryby, obrane ze skóry i pozbawione ości, doprawiamy przyprawami (nie musimy wszystkimi), dodajmy posiekaną żurawinę (my też czasami dodajemy suszone pomidory), olej z suszonych pomidorów i dokładnie mieszamy. Pasta z makreli powinna być przechowywana w zakręconym słoiku w lodówce.

Uwaga! Pastę możemy przygotować także z wędzonego dorsza – wtedy wystarczy doprawić go chili i pietruszką.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

jeden komentarz “Pasta z makreli

Odpowiedz na „napiecykuAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

7 × = 28

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital