Nuggetsy na patyku


x

Łatwy

Przystępny


Prosta w przygotowaniu i pyszna przekąska za imprezę czy spotkanie w gronie przyjaciół – zapraszamy na nuggetsy na patyku 🙂

5 z 5 (1 głos)

5 z 5 (1 głos)

Przygotowanie
20 min
Przygotowanie 20 min

SKŁADNIKI:

Porcje
3

  • filety z piersi kurczaka - 3 sztuki

  • mąka - 1/2 szklanki

  • kukurydziane płatki śniadaniowe - 2 1/2 szklanki

  • mleko - 1 szklanka

  • jajko - 1 sztuka

  • parmezan - 1/2 łyżeczki

  • ostra papryka

  • wędzona papryka

  • sól

  • pieprz

Dodatkowo:

  • olej do smażenia - 1 1/2 l

  • patyczki do szaszłyków

PRZYGOTOWANIE

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę, oprószamy solą i pieprzem.

Płatki kukurydziane kruszymy, przesypujemy do miski i dokładnie mieszamy razem z mąką, mlekiem, jajkiem, parmezanem i przyprawami.

Kawałki kurczaka nabijamy na patyczki do szaszłyków i obtaczamy dokładnie w panierce.

W głębszym garnku lub frytkownicy rozgrzewamy olej. Gdy osiągnie bardzo wysoką temperaturę smażymy nuggetsy (patyczkami do góry), do momentu osiągnięcia złotego koloru.

Nuggetsy wyciągamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.

Gotowe nuggetsy na patyku podajemy z ulubionymi sosami.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.