Chłodnik rabarbarowy z 3 składników


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Sezon na rabarbar w pełni, więc dla orzeźwienia zapraszamy na chłodnik rabarbarowy 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
20 min
Przygotowanie 20 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • rabarbar (łodygi) - 4 sztuki

  • truskawki - 150 g

  • cukier/ksylitol - 60 g

Opcjonalnie:

  • lody waniliowe

  • bita śmietana

  • ciasteczka do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Rabarbar i truskawki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki.

W garnku zagotowujemy litr wody, dodajemy cukier, owoce i gotujemy 15 minut.

Po tym czasie chłodnik rabarbarowy odstawiamy do ostygnięcia.

Następnie blendujemy go lub przecieramy przez sito i wkładamy do lodówki na około 3h.

Gotowy chłodnik podajemy opcjonalnie z lodami waniliowymi i dowolną dekoracją.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.