Serniczki porzeczkowe w 5 minut
Łatwy
Tani
Banalne w przygotowaniu i pyszne w smaku 🙂 Dzisiaj na deser serniczki porzeczkowe które robi się 5 minut!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | |
5 min | 20 min | 25 min |
Przygotowanie | 5 min |
Pieczenie | 20 min |
Gotowe | 25 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
6 |
twaróg sernikowy - 500 g
jajko - 1 sztuka
cukier - 1/2 szklanki
mąka pszenna - 1 łyżka
czerwone porzeczki - 2 garście
Dodatkowo:
cukier puder
PRZYGOTOWANIE
Twaróg sernikowy miksujemy z jajkiem, cukrem, mąką do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
Porzeczki myjemy, pozbywamy się ogonków i osuszamy je.
Papilotki (najlepiej sylikonowe) wypełniamy masą serową i posypujemy porzeczkami.
Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni, wkładamy serniczki porzeczkowe i od razu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Serniczki pieczemy 20 minut, następnie schładzamy.
Serniczki porzeczkowe podajemy same lub oprószone cukrem pudrem w towarzystwie lodów waniliowych.
Uwagi
Jeśli chcemy to możemy dodać „spód” serniczkom. W tym celu należy rozgnieść herbatniki, dodać odrobinę roztopionego masła, wymieszać i wyłożyć papilotki zanim nałożymy masę serową.
Podziel się swoją opinią!
1 komentarz
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!