Figi nadziewane serem


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek


Szybka, efektowna i pyszna przystawka? To zdecydowanie figi nadziewane serem! Zapraszamy do spróbowania bo naprawdę warto 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • figi (świeże) - 4 sztuki

  • ser kozi pleśniowy (może być w dwóch smakach) - 50 g

  • gęsty ocet balsamiczny - 1 1/2 łyżki

  • mięta (listki) - 8 sztuk

PRZYGOTOWANIE

Figi nacinamy na pół (mniej więcej do połowy) i nadziewamy kawałeczkami sera koziego. Dekorujemy listkami mięty.

Figi nadziewane serem serwujemy na occie balsamicznym.

Uwagi

Jeśli wolimy przystawkę na ciepło to możemy także figi nadziewane serem zapiec w 200 stopniach (około 8-10 minut). Dekorujemy je miętą i octem balsamicznym po wyciągnięciu z piekarnika.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.