Currywurst


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Dzisiaj dla odmiany kuchnia niemiecka i currywurst! Jedni kochają, inni niezbyt ale to klasyk, więc trzeba spróbować 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
25 min
Przygotowanie 25 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • kiełbaski dobrej jakości - 4 sztuki

  • cebula - 1 sztuka

  • ketchup - 1/2 szklanki

  • przecier pomidorowy - 3 łyżeczki

  • przyprawa curry - 2 łyżeczki

  • miód - 1 łyżeczka

  • woda - 1/2 szklanki

  • pieprz cayenne - 1 szczypta

  • olej

PRZYGOTOWANIE

Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i podsmażamy na oleju do momentu, aż się zeszkli.

Następnie dodajemy przecier pomidorowy, 1 łyżeczkę curry oraz pieprz cayenne (jest bardzo ostry, więc radzimy uważać lub w ogóle go nie dodawać).

Całość mieszamy, podsmażamy około minutę i dodajemy wodę, ketchup, miód i pozostałe curry.

Sos gotujemy na małym ogniu, po przykryciem około 12-15 minut, co jakiś czas mieszając. Próbujemy sos, w razie potrzeby doprawiamy.

Kiełbaski nacinamy, podsmażamy na złoty kolor i serwujemy obficie polane sosem.

Currywurst podajemy z pieczywem lub frytkami!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.