Ciasto brzoskwiniowe w 10 minut

 

(czas przygotowania 10 minut, czas pieczenia 45 minut)

Błyskawiczne wypieki to jedne z tych, które uwielbiamy najbardziej! Dzisiaj zapraszamy na ciasto brzoskwiniowe w 10 minut 🙂

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
  • 1/3 oleju rzepakowego
  • 4 brzoskwinie (mogą być z puszki)
  • parę kropel esencji waniliowego
  • cukier puder do oprószenia

Przygotowanie:

brzoskwinie kroimy w grubsze plastry. Jajka ubijamy na pulchną masę, następnie powoli dodajemy cukier i esencję waniliową. Gdy składniki się połączą dolewamy olej. Mąki i proszek do pieczenie przesiewamy i dodajemy do ciasta, cały czas miksując. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem lub smarujemy tłuszczem. Wylewamy ciasto i układamy owoce. Ciasto brzoskwiniowe pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone, jeśli nie to dopiekamy.

Gdy ciasto brzoskwiniowe ostygnie to posypujemy je cukrem pudrem.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

4 komentarzy “Ciasto brzoskwiniowe w 10 minut

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

24 ÷ = 6

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital