Ciasto brzoskwiniowe w 10 minut
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Błyskawiczne wypieki to jedne z tych, które uwielbiamy najbardziej! Dzisiaj zapraszamy na ciasto brzoskwiniowe w 10 minut 🙂
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | |
10 min | 45 min | 55 min |
Przygotowanie | 10 min |
Pieczenie | 45 min |
Gotowe | 55 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
10 |
jajka - 4 sztuki
mąka pszenna - 1 szklanka
drobny cukier - 1 szklanka
mąka ziemniaczana - 1/2 szklanki
proszek do pieczenia - 1 1/2 łyżeczki
olej - 1/3 szklanki
brzoskwinie (mogą być z zalewy) - 4 sztuki
esencja waniliowa - 1/2 łyżeczki
cukier puder do oprószenia
PRZYGOTOWANIE
Brzoskwinie kroimy na grubsze plastry.
Jajka ubijamy na pulchną masę, następnie powoli dodajemy cukier i esencję waniliową.
Gdy składniki się połączą dolewamy olej.
Mąki i proszek do pieczenie przesiewamy i dodajemy do ciasta, cały czas miksując.
Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem lub smarujemy tłuszczem. Wylewamy ciasto i układamy owoce.
Ciasto brzoskwiniowe pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone, jeśli nie to dopiekamy.
Gdy ciasto brzoskwiniowe ostygnie to posypujemy je cukrem pudrem.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!