Bezglutenowe brownie w 3 minuty


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Bezglutenowe brownie z aromatem pomarańczy to super propozycja dla osób zabieganych, a mających ochotę na coś pysznego 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
3 min
Przygotowanie 3 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • mąka bezglutenowa - 4 łyżki

  • cukier - 2 1/2 łyżki

  • olej - 2 łyżki

  • kakao - 2 łyżki

  • mleko roślinne - 4 łyżki

  • starta skórka z pomarańczy - 1/2 łyżeczki

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w miseczce. Jeśli ciasto będzie bardzo suche możemy dodać odrobinę więcej mleka.

Powstałą masę wyrównujemy w miseczce i wstawiamy do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty (800W).

Bezglutenowe brownie obkrawamy w miseczce i robimy „babkę”.

Ciastko oprószamy opcjonalnie cukrem pudrem, kroimy na pół i podajemy na ciepło lub zimno.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.