Fit ciasto czekoladowe


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe


Fit ciasto czekoladowe to doskonała propozycja dla osób na diecie, które mają ochotę na coś słodkiego, pysznego ale nie bardzo kalorycznego! A co najważniejsze to dietetyczne brownie robi się tylko 5 minut 😉

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 30 min 35 min
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 30 min
Gotowe 35 min

SKŁADNIKI:

Porcje
5

  • jajko - 1 sztuka

  • płatki owsiane górskie - 1/2 szklanki

  • gorzkie kakao - 1/2 szklanki

  • mleko - 1/4 szklanki

  • jogurt grecki (0% tłuszczu) - 3/4 szklanki

  • ksylitol - 1/2 szklanki

  • olejek pomarańczowy lub miętowy - 1/4 łyżeczki

  • sól - 1 szczypta

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę (możemy to zrobić w blenderze do smoothie) i przekładamy do sylikonowej foremki lub małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni i pieczemy dietetyczne brownie przez 30 minut.

Gotowe fit ciasto czekoladowe możemy podawać oprószone cukrem pudrem z ksylitolu lub z musem z owoców!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.