Domowa nutella z awokado


x

Łatwy

Drogi

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Domowa nutella z awokado to świetny zamiennik dla kremu czekoladowego ze sklepu! Przygotowuje się ją w kilka chwil, jest pyszna, mniej kaloryczna i przede wszystkim pełna witamin oraz zdrowa 🙂 A dodatkowo sprawdzi się dla osób z nietolerancją glutenu i mleka!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • awokado - 2 sztuki

  • dojrzałe banany - 2 sztuki

  • kakao - 2 łyżki

  • masło orzechowe - 1 łyżka

  • miód - 1 łyżka

  • orzechy laskowe - 1 garść

PRZYGOTOWANIE

Orzechy drobno siekamy i prażymy na suchej patelni do zarumienienia (na małym ogniu, często mieszając).

Banany i awokado obieramy, z awokado usuwamy pestkę.

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, próbujemy i w razie potrzeby dosładzamy lub dodajemy więcej kakao.

Domowa nutella z awokado najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub jako dodatek do naleśników i deserów!

Uwagi

Krem czekoladowy powinien być przechowywany w słoiku w lodówce. Zachowuje świeżość około 5 dni.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.