Francuska zupa cebulowa
Łatwy
Tani
Dzisiaj na obiad klasyczna i pyszna francuska zupa cebulowa z grzanką - zapraszamy 🙂
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Gotowanie | Gotowe | |
20 min | 40 min | 1 h |
Przygotowanie | 20 min |
Gotowanie | 40 min |
Gotowe | 1 h |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
6 |
Zupa cebulowa:
cabula - 1 kg
bulion drobiowy lub warzywny - 2 l
masło - 70 g
zioła prowansalskie
oregano
sól
pieprz
Dodatkowo:
bagietka - 1 sztuka
ser żółty (gouda)
PRZYGOTOWANIE
Cebulę obieramy, koimy, następnie smażymy na maśle do momentu zeszklenia.
Całość dodajemy do gorącego wywaru i gotujemy, dopóki cebula nie będzie miękka.
Zupę cebulową Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i oregano do smaku.
Bagietkę kroimy. Na powstałe kromki nakładamy ser i zapiekamy w piekarniku.
Francuską zupę cebulową serwujemy z grzankami!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!