pelniasmakow-banner

Francuska zupa cebulowa


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani


Dzisiaj na obiad klasyczna i pyszna francuska zupa cebulowa z grzanką - zapraszamy 🙂

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Gotowanie Gotowe
20 min 40 min 1 h
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 40 min
Gotowe 1 h

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
6

Zupa cebulowa:

  • cabula - 1 kg

  • bulion drobiowy lub warzywny - 2 l

  • masło - 70 g

  • zioła prowansalskie

  • oregano

  • sól

  • pieprz

Dodatkowo:

  • bagietka - 1 sztuka

  • ser żółty (gouda)

PRZYGOTOWANIE

Cebulę obieramy, koimy, następnie smażymy na maśle do momentu zeszklenia.

Całość dodajemy do gorącego wywaru i gotujemy, dopóki cebula nie będzie miękka.

Zupę cebulową Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i oregano do smaku.

Bagietkę kroimy. Na powstałe kromki nakładamy ser i zapiekamy w piekarniku.

Francuską zupę cebulową serwujemy z grzankami!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.