Francuska zupa cebulowa


x

Łatwy

Tani


Dzisiaj na obiad klasyczna i pyszna francuska zupa cebulowa z grzanką - zapraszamy 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Gotowanie Gotowe
20 min 40 min 1 h
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 40 min
Gotowe 1 h

SKŁADNIKI:

Porcje
6

Zupa cebulowa:

  • cabula - 1 kg

  • bulion drobiowy lub warzywny - 2 l

  • masło - 70 g

  • zioła prowansalskie

  • oregano

  • sól

  • pieprz

Dodatkowo:

  • bagietka - 1 sztuka

  • ser żółty (gouda)

PRZYGOTOWANIE

Cebulę obieramy, koimy, następnie smażymy na maśle do momentu zeszklenia.

Całość dodajemy do gorącego wywaru i gotujemy, dopóki cebula nie będzie miękka.

Zupę cebulową Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i oregano do smaku.

Bagietkę kroimy. Na powstałe kromki nakładamy ser i zapiekamy w piekarniku.

Francuską zupę cebulową serwujemy z grzankami!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.