pelniasmakow-banner

Domowe pesto bazyliowe


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Aromatyczne pesto bazyliowe smakuje doskonale w połączeniu z wieloma produktami, jednak najlepiej… po prostu z makaronem! Można zrobić je samemu w zaledwie 10 minut, więc po co kupować? Zapraszamy do wypróbowania przepisu!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

  • bazylia świeża - 30 g

  • czosnek (ząbki) - 1 sztuka

  • orzeszki pinii - 30 g

  • starty parmezan - 2 łyżki

  • oliwa z oliwek - 4 łyżki

  • sól

PRZYGOTOWANIE

Orzeszki pinii prażymy na suchej patelni, cały czas mieszając, aż się delikatnie zarumienią.

Wszystkie składniki na pesto bazyliowe ucieramy w moździerzu lub blendujemy.

Gotowe pesto możemy przechowywać w lodówce!

Uwagi

Orzeszki pinii możemy zastąpić, pestkami dyni lub orzechami nerkowca, jednak smak będzie troszkę inny.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.