pelniasmakow-banner

Sałatka caprese


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Ponownie słoneczna Italia, a wraz z nią prosta kuchnia i lekkie smaki lata – pomidorki, mozzarella, bazylia, oliwa… Dzisiaj na kolację sałatka caprese, ale odrobinę inaczej podana!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

  • pomidorki koktajlowe - 10 sztuk

  • ser mozzarella (kuleczki) - 5 sztuk

  • bazylia świeża (listki) - 10 sztuk

  • oliwa z oliwek

  • sól

  • pieprz (opcjonalnie)

  • zioła prowansalskie (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE

Pomidorki myjemy i kroimy na pół, umieszczamy w misce lub głębokim talerzu.

Dodajemy pokrojone na pół kuleczki mozzarelli i umyte listki bazylii.

Całość polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą, pieprzem, opcjonalnie ziołami prowansalskimi.

Sałatka caprese powinna być podawana z chrupiącą bagietką.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.