Sałatka caprese

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek
Ponownie słoneczna Italia, a wraz z nią prosta kuchnia i lekkie smaki lata – pomidorki, mozzarella, bazylia, oliwa… Dzisiaj na kolację sałatka caprese, ale odrobinę inaczej podana!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
10 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
2 |
pomidorki koktajlowe - 10 sztuk
ser mozzarella (kuleczki) - 5 sztuk
bazylia świeża (listki) - 10 sztuk
oliwa z oliwek
sól
pieprz (opcjonalnie)
zioła prowansalskie (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE
Pomidorki myjemy i kroimy na pół, umieszczamy w misce lub głębokim talerzu.
Dodajemy pokrojone na pół kuleczki mozzarelli i umyte listki bazylii.
Całość polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą, pieprzem, opcjonalnie ziołami prowansalskimi.
Sałatka caprese powinna być podawana z chrupiącą bagietką.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!