Sałatka caprese


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek


Ponownie słoneczna Italia, a wraz z nią prosta kuchnia i lekkie smaki lata – pomidorki, mozzarella, bazylia, oliwa… Dzisiaj na kolację sałatka caprese, ale odrobinę inaczej podana!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • pomidorki koktajlowe - 10 sztuk

  • ser mozzarella (kuleczki) - 5 sztuk

  • bazylia świeża (listki) - 10 sztuk

  • oliwa z oliwek

  • sól

  • pieprz (opcjonalnie)

  • zioła prowansalskie (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE

Pomidorki myjemy i kroimy na pół, umieszczamy w misce lub głębokim talerzu.

Dodajemy pokrojone na pół kuleczki mozzarelli i umyte listki bazylii.

Całość polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą, pieprzem, opcjonalnie ziołami prowansalskimi.

Sałatka caprese powinna być podawana z chrupiącą bagietką.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.