Soczysty pieczony łosoś


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Zapraszamy na prosty przepis na soczystego łososia. Pyszną rybę polecamy podawać z delikatną sałatką z warzyw 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
45 min 16 min 1 h 1 min
Przygotowanie 45 min
Pieczenie 16 min
Gotowe 1 h 1 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • filet z łososia - 300 g

  • cytryna - 1 sztuka

  • pieprz cytrynowy - 1 szczypta

  • czosnek granulowany - 1 szczypta

  • sól - 2 łyżki

  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE

Do miski wlewamy chłodną wodę i rozpuszczamy w niej sól. Moczymy w niej łososia przez około 10-15 minut.

Następnie wyciągamy rybę i marynujemy ją pół godziny w oliwie, pieprzu i czosnku.

Łososia pieczemy na papierze do pieczenia przez 8 minut w temperaturze 220 stopni, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i ponownie pieczemy 8 minut.

Gotowy łosoś powinien być serwowany z pieczonymi ziemniakami i lekką sałatką!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.