pelniasmakow-banner

Soczysty pieczony łosoś


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Zapraszamy na prosty przepis na soczystego łososia. Pyszną rybę polecamy podawać z delikatną sałatką z warzyw 🙂

Pełnia Smaków - preloader

5 z 5 (1 głos)

Pełnia Smaków - preloader

5 z 5 (1 głos)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Pieczenie Gotowe
45 min 16 min 1 h 1 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 45 min
Pieczenie 16 min
Gotowe 1 h 1 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

  • filet z łososia - 300 g

  • cytryna - 1 sztuka

  • pieprz cytrynowy - 1 szczypta

  • czosnek granulowany - 1 szczypta

  • sól - 2 łyżki

  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE

Do miski wlewamy chłodną wodę i rozpuszczamy w niej sól. Moczymy w niej łososia przez około 10-15 minut.

Następnie wyciągamy rybę i marynujemy ją pół godziny w oliwie, pieprzu i czosnku.

Łososia pieczemy na papierze do pieczenia przez 8 minut w temperaturze 220 stopni, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i ponownie pieczemy 8 minut.

Gotowy łosoś powinien być serwowany z pieczonymi ziemniakami i lekką sałatką!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.