pelniasmakow-banner

Mus czekoladowy


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Delikatny i puszysty mus czekoladowy świetnie sprawdzi się jako samodzielny deser z dodatkiem owoców (najlepiej truskawek lub wiśni) lub jako krem do ciast. Polecamy!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
15 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 15 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
5

  • serek mascarpone - 500 g

  • czekolada deserowa - 200 g

  • śmietana kremówka 36% - 500 ml

  • cukier puder - 1/2 szklanki

PRZYGOTOWANIE

Śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zdejmujemy z palnika.

Następnie dodajemy po trochę mascarpone cały czas mieszając.

Gdy składanki się połączą dodajemy powoli ubitą śmietanę, bardzo delikatnie mieszając.

Mus przykrywamy i wstawiamy na około 3h do lodówki.

Mus czekoladowy serwujemy z owocami!

Uwagi

Śmietana kremówka przed ubijaniem musi być mocno schłodzona!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.