Mus czekoladowy

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek
Delikatny i puszysty mus czekoladowy świetnie sprawdzi się jako samodzielny deser z dodatkiem owoców (najlepiej truskawek lub wiśni) lub jako krem do ciast. Polecamy!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
15 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 15 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
5 |
serek mascarpone - 500 g
czekolada deserowa - 200 g
śmietana kremówka 36% - 500 ml
cukier puder - 1/2 szklanki
PRZYGOTOWANIE
Śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zdejmujemy z palnika.
Następnie dodajemy po trochę mascarpone cały czas mieszając.
Gdy składanki się połączą dodajemy powoli ubitą śmietanę, bardzo delikatnie mieszając.
Mus przykrywamy i wstawiamy na około 3h do lodówki.
Mus czekoladowy serwujemy z owocami!
Uwagi
Śmietana kremówka przed ubijaniem musi być mocno schłodzona!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!