Mus czekoladowy


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek


Delikatny i puszysty mus czekoladowy świetnie sprawdzi się jako samodzielny deser z dodatkiem owoców (najlepiej truskawek lub wiśni) lub jako krem do ciast. Polecamy!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
15 min
Przygotowanie 15 min

SKŁADNIKI:

Porcje
5

  • serek mascarpone - 500 g

  • czekolada deserowa - 200 g

  • śmietana kremówka 36% - 500 ml

  • cukier puder - 1/2 szklanki

PRZYGOTOWANIE

Śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zdejmujemy z palnika.

Następnie dodajemy po trochę mascarpone cały czas mieszając.

Gdy składanki się połączą dodajemy powoli ubitą śmietanę, bardzo delikatnie mieszając.

Mus przykrywamy i wstawiamy na około 3h do lodówki.

Mus czekoladowy serwujemy z owocami!

Uwagi

Śmietana kremówka przed ubijaniem musi być mocno schłodzona!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.