pelniasmakow-banner

Zielona fasolka szparagowa z boczkiem


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Zielona fasolka szparagowa z boczkiem to smakowity i banalnie prosty dodatek do dań! Sprawdzi się również jako przystawka. Spróbujcie, a nie pożałujecie!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
25 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 25 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
3

  • fasolka szparagowa zielona - 250 g

  • wędzony boczek w plastrach - 100 g

  • czosnek (ząbki) - 1 sztuka

  • sól

  • olej rzepakowy

PRZYGOTOWANIE

Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w delikatnie osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 ząbku czosnku około 10-15 minut, aż będzie al dente.

Po ugotowaniu przepłukujemy ją zimną wodą i osuszamy ściereczką/ręcznikiem papierowym.

Następnie fasolkę szparagową dzielimy na porcje i zawijamy w plasterki pokrojonego boczku.

Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i dodajemy pokrojony w plasterki czosnek.

Układamy fasolkę z boczkiem i smażymy 5 minut z każdej ze stron.

Gotową fasolkę szparagową z boczkiem serwujemy jako dodatek do dań lub jako przystawkę!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.