Zielona fasolka szparagowa z boczkiem

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Zielona fasolka szparagowa z boczkiem to smakowity i banalnie prosty dodatek do dań! Sprawdzi się również jako przystawka. Spróbujcie, a nie pożałujecie!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
25 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 25 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
3 |
fasolka szparagowa zielona - 250 g
wędzony boczek w plastrach - 100 g
czosnek (ząbki) - 1 sztuka
sól
olej rzepakowy
PRZYGOTOWANIE
Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w delikatnie osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 ząbku czosnku około 10-15 minut, aż będzie al dente.
Po ugotowaniu przepłukujemy ją zimną wodą i osuszamy ściereczką/ręcznikiem papierowym.
Następnie fasolkę szparagową dzielimy na porcje i zawijamy w plasterki pokrojonego boczku.
Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i dodajemy pokrojony w plasterki czosnek.
Układamy fasolkę z boczkiem i smażymy 5 minut z każdej ze stron.
Gotową fasolkę szparagową z boczkiem serwujemy jako dodatek do dań lub jako przystawkę!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!