pelniasmakow-banner

Dip szpinakowy


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe


Dla jednych koszmar z dzieciństwa, dla innych prawdziwy przysmak. Łamiemy stereotypy i udowadniamy, że dip szpinakowy świetnie nadaje się na imprezę jako dodatek do krakersów lub nachos!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
5 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 5 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • szpinak świeży - 250 g

  • jogurt naturalny - 3/4 szklanki

  • majonez - 5 łyżeczek

  • czosnek (ząbki) - 2 sztuki

  • zioła prownasalskie

  • rozmaryn

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

szpinak dokładnie płuczemy i osuszamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy.

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.

Przed podaniem chłodzimy w lodówce (najlepiej kilka godzin, aby smaki dobrze się połączyły).

Dip szpinakowy podajemy z chrupiącymi dodatkami.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.