Dip szpinakowy
Łatwy
Tani
Bezglutenowe
Dla jednych koszmar z dzieciństwa, dla innych prawdziwy przysmak. Łamiemy stereotypy i udowadniamy, że dip szpinakowy świetnie nadaje się na imprezę jako dodatek do krakersów lub nachos!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
5 min |
Przygotowanie | 5 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
4 |
szpinak świeży - 250 g
jogurt naturalny - 3/4 szklanki
majonez - 5 łyżeczek
czosnek (ząbki) - 2 sztuki
zioła prownasalskie
rozmaryn
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
szpinak dokładnie płuczemy i osuszamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy.
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
Przed podaniem chłodzimy w lodówce (najlepiej kilka godzin, aby smaki dobrze się połączyły).
Dip szpinakowy podajemy z chrupiącymi dodatkami.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!