Tarta borówkowa
Łatwy
Przystępny
Lekka i owocowa tarta borówkowa gotowa w 20 minut to super pomysł na deser, zapraszamy serdecznie!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
20 min |
Przygotowanie | 20 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
8 |
Spód:
herbatniki czekoladowe - 300 g
masło - 80 g
Masa borówkowa:
budyń waniliowy - 1 sztuka
borówki - 1 szklanka
mleko - 280 ml
cukier - 3 łyżki
masło - 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE
Spód:
Herbatniki drobno kruszymy (można przy pomocy blendera), masło rozpuszczamy.
Mieszamy herbatniki z masłem i wykładamy spód oraz boki formy do tarty.
Tarta borówkowa:
3/4 szklanki mleka odlewamy do kubka i rozpuszczamy w nim budyń.
Pozostałą część gotujemy dodając cukier i masło.
Do wrzącego mleka dodajemy budyń, mieszamy dokładnie i studzimy.
Następnie miksujemy masę budyniową z borówkami. Powstały krem wylewamy na spód i chłodzimy.
Tartę serwujemy schłodzoną z dodatkiem świeżych owoców i bitej śmietany!
Uwagi
Przepis na formę o średnicy 22 cm.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!