Gruszka w czekoladzie

Łatwy

Tani

Bezglutenowe

Bez jajek
Przepyszny deser z gruszką w roli głównej! Smaku dopełniają lody waniliowe lub po prostu owoce!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie | Gotowanie | Gotowe |
15 min | 10 min | 25 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 15 min |
Gotowanie | 10 min |
Gotowe | 25 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
4 |
gruszka - 4 sztuki
woda - 1 l
sok z cytryny - 3 łyżeczki
czekolada deserowa - 150 g
likier gruszkowy/pinacolada - 3 łyżki
mleko - 3 łyżki
lody waniliowe/owoce
PRZYGOTOWANIE
Gruszki obieramy i odkrawamy dół aby stabilnie stały, usuwamy gniazdka nasienne.
W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem cytryny.
Gruszki gotujemy 10 minut, aż staną się szkliste.
Czekoladę z odrobinką mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy alkohol i mieszamy.
Gruszki polewamy czekoladą i układamy na talerzu wraz z dodatkami.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!