Gruszka w czekoladzie


x

Łatwy

Tani

Bezglutenowe

Bez jajek


Przepyszny deser z gruszką w roli głównej! Smaku dopełniają lody waniliowe lub po prostu owoce!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Gotowanie Gotowe
15 min 10 min 25 min
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 10 min
Gotowe 25 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • gruszka - 4 sztuki

  • woda - 1 l

  • sok z cytryny - 3 łyżeczki

  • czekolada deserowa - 150 g

  • likier gruszkowy/pinacolada - 3 łyżki

  • mleko - 3 łyżki

  • lody waniliowe/owoce

PRZYGOTOWANIE

Gruszki obieramy i odkrawamy dół aby stabilnie stały, usuwamy gniazdka nasienne.

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem cytryny.

Gruszki gotujemy 10 minut, aż staną się szkliste.

Czekoladę z odrobinką mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy alkohol i mieszamy.

Gruszki polewamy czekoladą i układamy na talerzu wraz z dodatkami.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.