pelniasmakow-banner

Pesto z czosnku niedźwiedziego


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Pesto z czosnku niedźwiedziego to zdrowy i pyszny dodatek do makaronów własnoręcznej roboty. Wraz z odrobiną majonezu lub jogurtu sprawdzi się również jako dip do np. mięsa z grilla. Gdy już zakochasz się w jego smaku, to zobaczysz że z kanapką smakuje równie dobrze 🙂

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • liście czosnku niedźwiedziego - 150 g

  • orzechy pinii - 30 g

  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

  • tarty parmezan - 30 g

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Liście czosnku niedźwiedziego płuczemy, osuszamy i siekamy. Wrzucamy na minutę do wrzątku, aby pozbyć się goryczy, odcedzamy.

Orzeszki pinii (lub inne) podpiekamy na suchej patelni, cały czas mieszając, aż się delikatnie zarumienią.

Wszystkie składniki ucieramy w moździerzu lub blendujemy.

Pesto z czosnku niedźwiedziego przechowujemy w lodówce.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.