Pesto z czosnku niedźwiedziego


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek


Pesto z czosnku niedźwiedziego to zdrowy i pyszny dodatek do makaronów własnoręcznej roboty. Wraz z odrobiną majonezu lub jogurtu sprawdzi się również jako dip do np. mięsa z grilla. Gdy już zakochasz się w jego smaku, to zobaczysz że z kanapką smakuje równie dobrze 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • liście czosnku niedźwiedziego - 150 g

  • orzechy pinii - 30 g

  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

  • tarty parmezan - 30 g

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Liście czosnku niedźwiedziego płuczemy, osuszamy i siekamy. Wrzucamy na minutę do wrzątku, aby pozbyć się goryczy, odcedzamy.

Orzeszki pinii (lub inne) podpiekamy na suchej patelni, cały czas mieszając, aż się delikatnie zarumienią.

Wszystkie składniki ucieramy w moździerzu lub blendujemy.

Pesto z czosnku niedźwiedziego przechowujemy w lodówce.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.