Muffiny czekoladowe z chili


x

Łatwy

Tani


Lubiących delikatne łaskotanie podniebienia zapraszamy na wyraziste i charakterne muffiny czekoladowe z dodatkiem chili! Polecamy podawać z musem czekoladowym 🙂 Uwaga! Użyta do dekoracji papryczka jest bardzo ostra, więc nie polecamy spożywać, chyba że jesteście bardzo odważni!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 25 min 35 min
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 25 min
Gotowe 35 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
12

  • cukier - 1 szklanka

  • przesiana mąka pszenna - 1 3/4 szklanki

  • proszek do pieczenia - 1 1/2 łyżeczki

  • kakao - 1/2 szklanki

  • soda oczyszczona - 1/4 łyżeczki

  • czekolada deserowa - 50 g

  • papryczka chili w proszku - 1/4 łyżeczki

  • olej - 1/2 szklanki

  • mleko - 1 1/4 szklanki

  • jajko - 1 sztuka

PRZYGOTOWANIE

Czekoladę kroimy na drobne kawałki.

W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy wszystko, mieszamy na gładką masę (za pomocą łyżki bądź trzepaczki).

Napełniamy foremki (prawie do końca, bo muffiny nie wyrosną bardzo wysokie).

Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Przestudzone muffiny dekorujemy musem czekoladowym za pomocą szprycy.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.