Muffiny czekoladowe z chili

Łatwy

Tani
Lubiących delikatne łaskotanie podniebienia zapraszamy na wyraziste i charakterne muffiny czekoladowe z dodatkiem chili! Polecamy podawać z musem czekoladowym 🙂 Uwaga! Użyta do dekoracji papryczka jest bardzo ostra, więc nie polecamy spożywać, chyba że jesteście bardzo odważni!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe |
10 min | 25 min | 35 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
Pieczenie | 25 min |
Gotowe | 35 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Sztuki |
12 |
cukier - 1 szklanka
przesiana mąka pszenna - 1 3/4 szklanki
proszek do pieczenia - 1 1/2 łyżeczki
kakao - 1/2 szklanki
soda oczyszczona - 1/4 łyżeczki
czekolada deserowa - 50 g
papryczka chili w proszku - 1/4 łyżeczki
olej - 1/2 szklanki
mleko - 1 1/4 szklanki
jajko - 1 sztuka
PRZYGOTOWANIE
Czekoladę kroimy na drobne kawałki.
W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy wszystko, mieszamy na gładką masę (za pomocą łyżki bądź trzepaczki).
Napełniamy foremki (prawie do końca, bo muffiny nie wyrosną bardzo wysokie).
Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Przestudzone muffiny dekorujemy musem czekoladowym za pomocą szprycy.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!