Pasztet z łososia
Normalny
Przystępny
Pyszna odmiana dla tradycyjnego mięsnego pasztetu. Świetnie sprawdzi się do kanapek! Zapraszamy na pasztet z łososia!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | |
20 min | 1 h | 1 h 20 min |
Przygotowanie | 20 min |
Pieczenie | 1 h |
Gotowe | 1 h 20 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
5 |
łosoś (surowy) - 500 g
cebula - 1 sztuka
jajka - 2 sztuki
czerstwa bułka - 1/2 sztuki
papryka czerwona - 1/2 sztuki
koperek
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Łososia i cebulę kroimy w kostkę. Bułkę moczymy w wodzie, gdy będzie miękka to odciskamy ją z wody.
Łososia, cebulę, bułkę, jajka miksujemy/blendujemy na gładką masę.
Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z powstałą masą. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Pasztet pieczemy godzinę w kąpieli wodnej. Temperatura piekarnika – 180 stopni.
Gotowy pasztet z łososia podajemy schłodzony z koperkiem.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!