pelniasmakow-banner

Pasztet z łososia


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Normalny

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny


Pyszna odmiana dla tradycyjnego mięsnego pasztetu. Świetnie sprawdzi się do kanapek! Zapraszamy na pasztet z łososia!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Pieczenie Gotowe
20 min 1 h 1 h 20 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 20 min
Pieczenie 1 h
Gotowe 1 h 20 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
5

  • łosoś (surowy) - 500 g

  • cebula - 1 sztuka

  • jajka - 2 sztuki

  • czerstwa bułka - 1/2 sztuki

  • papryka czerwona - 1/2 sztuki

  • koperek

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Łososia i cebulę kroimy w kostkę. Bułkę moczymy w wodzie, gdy będzie miękka to odciskamy ją z wody.

Łososia, cebulę, bułkę, jajka miksujemy/blendujemy na gładką masę.

Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z powstałą masą. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Pasztet pieczemy godzinę w kąpieli wodnej. Temperatura piekarnika – 180 stopni.

Gotowy pasztet z łososia podajemy schłodzony z koperkiem.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.