Ziemniaki z rozmarynem


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Zapraszamy na pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem! Sprawdzą się jako dodatek do dań zarówno obiadowych jak i z grilla!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Gotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 12 min 50 min 1 h 7 min
Przygotowanie 5 min
Gotowanie 12 min
Pieczenie 50 min
Gotowe 1 h 7 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • ziemniaki - 1/2 kg

  • czosnek (ząbki) - 2 sztuki

  • suszony rozmaryn - 1 łyżeczka

  • oliwa z oliwek - 4 łyżki

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Ziemniaki kroimy w plasterki i gotujemy (w zimnej wodzie) przez 10-12 minut.

Odcedzamy je, doprawiamy solą, pieprzem i marynujemy z oliwą, rozmarynem, wyciśniętym czosnkiem przez 20 minut.

Ziemniaki pieczemy przez 50 minut w 200 stopniach.

Gotowe ziemniaki z rozmarynem podajemy jako dodatek do dań głównych.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.