Ziemniaki z rozmarynem
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Zapraszamy na pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem! Sprawdzą się jako dodatek do dań zarówno obiadowych jak i z grilla!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Gotowanie | Pieczenie | Gotowe | |
5 min | 12 min | 50 min | 1 h 7 min |
Przygotowanie | 5 min |
Gotowanie | 12 min |
Pieczenie | 50 min |
Gotowe | 1 h 7 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
2 |
ziemniaki - 1/2 kg
czosnek (ząbki) - 2 sztuki
suszony rozmaryn - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 4 łyżki
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Ziemniaki kroimy w plasterki i gotujemy (w zimnej wodzie) przez 10-12 minut.
Odcedzamy je, doprawiamy solą, pieprzem i marynujemy z oliwą, rozmarynem, wyciśniętym czosnkiem przez 20 minut.
Ziemniaki pieczemy przez 50 minut w 200 stopniach.
Gotowe ziemniaki z rozmarynem podajemy jako dodatek do dań głównych.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!