pelniasmakow-banner

Tarta z rabarbarem i bezą


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny


Wiosennie, lekko orzeźwiająco! Dzisiaj na deser – tarta z rabarbarem i bezą!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Pieczenie Gotowe
20 min 55 min 1 h 15 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 20 min
Pieczenie 55 min
Gotowe 1 h 15 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
12

Spód:

  • mąka pszenna - 2 szklanki

  • masło (rozpuszczone) - 1 szklanka

  • cukier puder - 12 łyżek

Nadzienie:

  • rabarbar - 7/10 kg

  • jajka - 2 sztuki

  • cukier - 3/4 szklanki

  • mąka - 4 łyżki

  • ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka

Beza:

  • białka jajka - 4 sztuki

  • cukier - 3/4 szklanki

  • mąka ziemniaczana - 2 łyżeczki

PRZYGOTOWANIE

Spód:

Z podanych składników zagniatamy ciasto, wykładamy na formę do tarty i podpiekamy 15 minut w 180 stopniach.

Nadzienie:

Rabarbar płuczemy i kroimy na drobną kostkę. Następnie mieszamy z pozostałymi składnikami i wykładamy na spód. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.

Beza:

Białka ubijamy na pianę. Następnie powoli wsypujemy cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Ubijamy jeszcze przez ok 2 minuty.

Bezę wykładamy na tartę i pieczemy kolejne 25 minut w 180 stopniach (góra i dół bez termoobiegu).

Tarta z rabarbarem może być podawana z lodami waniliowymi!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.