Tatar z łososia
Łatwy
Przystępny
Bezglutenowe
Bez jajek
Banalny przepis, a za razem wykwintny. Nawet jeśli jesteś przeciwnikiem tradycyjnego tatara, ten z pewnością przypadnie Ci do gustu!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
15 min |
Przygotowanie | 15 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
4 |
łosoś wędzony - 300 g
cebula - 1/2 sztuki
czerwona papryka - 1/2 sztuki
serek śmietankowy - 60 g
ogórek świeży - 1/2 sztuki
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Łososia kroimy w drobną kostkę, podobnie cebulkę.
Całość doprawiamy solą (tylko odrobinką bo łosoś sam w sobie jest słony), pieprzem i mieszamy. Następnie formujemy kulki i lekko je spłaszczamy.
Górę naszego tatara posypujemy odrobiną posiekanej czerwonej papryki, a następnie nakładamy trochę serka kanapkowego i rozsmarowujemy.
Tatar z łososia podajemy na przekrojonych wzdłuż plastrach ogórka.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!