pelniasmakow-banner

Tatar z łososia


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Banalny przepis, a za razem wykwintny. Nawet jeśli jesteś przeciwnikiem tradycyjnego tatara, ten z pewnością przypadnie Ci do gustu!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
15 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 15 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • łosoś wędzony - 300 g

  • cebula - 1/2 sztuki

  • czerwona papryka - 1/2 sztuki

  • serek śmietankowy - 60 g

  • ogórek świeży - 1/2 sztuki

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Łososia kroimy w drobną kostkę, podobnie cebulkę.

Całość doprawiamy solą (tylko odrobinką bo łosoś sam w sobie jest słony), pieprzem i mieszamy. Następnie formujemy kulki i lekko je spłaszczamy.

Górę naszego tatara posypujemy odrobiną posiekanej czerwonej papryki, a następnie nakładamy trochę serka kanapkowego i rozsmarowujemy.

Tatar z łososia podajemy na przekrojonych wzdłuż plastrach ogórka.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.