Tatar z łososia

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek
Banalny przepis, a za razem wykwintny. Nawet jeśli jesteś przeciwnikiem tradycyjnego tatara, ten z pewnością przypadnie Ci do gustu!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
15 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 15 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
4 |
łosoś wędzony - 300 g
cebula - 1/2 sztuki
czerwona papryka - 1/2 sztuki
serek śmietankowy - 60 g
ogórek świeży - 1/2 sztuki
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Łososia kroimy w drobną kostkę, podobnie cebulkę.
Całość doprawiamy solą (tylko odrobinką bo łosoś sam w sobie jest słony), pieprzem i mieszamy. Następnie formujemy kulki i lekko je spłaszczamy.
Górę naszego tatara posypujemy odrobiną posiekanej czerwonej papryki, a następnie nakładamy trochę serka kanapkowego i rozsmarowujemy.
Tatar z łososia podajemy na przekrojonych wzdłuż plastrach ogórka.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!