Domowy sok pomarańczowy – imbirowy

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Większość z nas lubi sok pomarańczowy, jednak kupiony od tego domowego różni się dramatycznie! Zapraszamy na domowy sok pomarańczowy z dodatkiem imbiru!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
30 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 30 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
10 |
woda przegotowana lub źródlana - 5 l
pomarańcze - 5 sztuk
cytryna - 1/2 sztuki
cukier brązowy (ksylitol) - 1 1/2 szklanki
imbir starty (świeży) - 2 łyżeczki
PRZYGOTOWANIE
Pomarańcze i cytrynę dokładnie myjemy, sparzamy.
Następnie kroimy je w kostkę (razem ze skórką) i wraz z cukrem, startym imbirem, litrem wody gotujemy 25 minut.
Następnie odstawiamy sok na około 10 godzin. Po tym czasie całość blendujemy/miksujemy i mieszamy z pozostałymi 4 litrami wody.
Domowy sok pomarańczowy przecedzamy przez gazę do butelek/ dzbanków.
Uwagi
Przepis na 5 litrów soku.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!