Czerwona kapusta zasmażana


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bez jajek


Pyszny i prosty dodatek do dań obiadowych – smakuje zarówno na ciepło jak i zimno. Polecamy, aby czerwona kapusta zasmażana zagościła na waszych stołach :)

5 z 5 (1 głos)

5 z 5 (1 głos)

Przygotowanie Gotowanie Gotowe
10 min 35 min 45 min
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 35 min
Gotowe 45 min

SKŁADNIKI:

Porcje
5

  • czerwona kapusta (główka) - 1/2 sztuki

  • cebula - 1 sztuka

  • jabłko - 1 sztuka

  • liście laurowe - 2 sztuki

  • ocet balsamiczny - 3 łyżki

  • cukier - 1 łyżeczka

  • mąka pszenna - 2 łyżeczki

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Poszatkowaną kapustę gotujemy przez pół godziny ze szklanką wody i liśćmi laurowymi, co jakiś czas mieszając. Kapusta powinna być miękka i zarazem al dente.

Cebulę drobno siekamy i smażymy. Gdy się zeszkli dodajemy mąkę – smażymy, aż będzie zarumieniona. Następnie zawartość patelni dodajemy do kapusty wraz z tartym jabłkiem.

Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze jeszcze 5 minut. Po tym czasie dodajemy ocet balsamiczny, cukier oraz sól i pieprz (do smaku).

Czerwona kapusta zasmażana doskonale smakuje również następnego dnia po przygotowaniu i można ją przechowywać w słoikach.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.