pelniasmakow-banner

Łosoś smażony


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Dietetyczny łosoś smażony na odrobinie oliwy z cebulą i pomidorami! Zapraszamy!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
15 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 15 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

  • filet z łososia - 2 sztuki

  • pomidorki koktajlowe - 4 sztuki

  • cebula - 1 sztuka

  • pieprz cytrynowy - 1 szczypta

  • sól - 1 szczypta

  • zioła prowansalskie - 1 szczypta

  • cytryna - 1/2 sztuki

  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE

Filety z łososia myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Cebulę opalamy na palniku kuchennym lub grillu, kroimy w ćwiartki i nabijamy na patyczki do szaszłyków. Pomidorki myjemy i osuszamy.

Na patelni – najlepiej teflonowej (aby ryba nie przywierała) rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek wysokiej jakości.

Łososia posypujemy szczyptą soli, pieprzu cytrynowego, ziół prowansalskich i kładziemy skórką do dołu na rozgrzanej oliwie.

Obok układamy pomidorki i cebulę. Filet powinien być smażony po 3 minuty z każdej ze stron.

Usmażonego łososia podajemy skropionego sokiem z cytryny wraz z cebulą i pomidorkami.

Uwagi

Czas smażenia może ulec zmianie w zależności od grubości filetu.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.