pelniasmakow-banner

Mus z awokado


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Zdrowy i pyszny deser dla miłośników tropikalnych smaków – mango, mleczko kokosowe i awokado. Jednym słowem zapraszamy na pięknie zielony mus z awokado!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
3

  • awokado - 1 sztuka

  • mango - 1 sztuka

  • banan - 1 sztuka

  • mleczko kokosowe (min. 80% kokosa) - 400 ml

  • miód - 3 łyżki

  • tarta gorzka czekolada

PRZYGOTOWANIE

Mango i banana obieramy i kroimy w kostkę. Z awokado wydrążamy miąższ.

Mleko kokosowe powinno być mocno schłodzone. Następnie odlewamy z niego wodę, a pozostałą cześć miksujemy na puszystą pianę.

Dodajemy miód, awokado, banana, mango i wszystko blendujemy.

W razie potrzeby możemy dodać parę kropel cytryny lub dosłodzić nasz mus.

Gotowy mus z awokado podajemy schłodzony i opcjonalnie posypany startą czekoladą deserową.

Uwagi

400ml to zazwyczaj 1 puszka mleka kokosowego. Aby się ładnie ubiło musi mieć min. 80% koksa i być chłodzone 24h.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.