Mus z awokado


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Zdrowy i pyszny deser dla miłośników tropikalnych smaków – mango, mleczko kokosowe i awokado. Jednym słowem zapraszamy na pięknie zielony mus z awokado!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min
Gotowe 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
3

  • awokado - 1 sztuka

  • mango - 1 sztuka

  • banan - 1 sztuka

  • mleczko kokosowe (min. 80% kokosa) - 400 ml

  • miód - 3 łyżki

  • tarta gorzka czekolada

PRZYGOTOWANIE

Mango i banana obieramy i kroimy w kostkę. Z awokado wydrążamy miąższ.

Mleko kokosowe powinno być mocno schłodzone. Następnie odlewamy z niego wodę, a pozostałą cześć miksujemy na puszystą pianę.

Dodajemy miód, awokado, banana, mango i wszystko blendujemy.

W razie potrzeby możemy dodać parę kropel cytryny lub dosłodzić nasz mus.

Gotowy mus z awokado podajemy schłodzony i opcjonalnie posypany startą czekoladą deserową.

Uwagi

400ml to zazwyczaj 1 puszka mleka kokosowego. Aby się ładnie ubiło musi mieć min. 80% koksa i być chłodzone 24h.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.