Mus z awokado
Łatwy
Przystępny
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Zdrowy i pyszny deser dla miłośników tropikalnych smaków – mango, mleczko kokosowe i awokado. Jednym słowem zapraszamy na pięknie zielony mus z awokado!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
10 min |
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
3 |
awokado - 1 sztuka
mango - 1 sztuka
banan - 1 sztuka
mleczko kokosowe (min. 80% kokosa) - 400 ml
miód - 3 łyżki
tarta gorzka czekolada
PRZYGOTOWANIE
Mango i banana obieramy i kroimy w kostkę. Z awokado wydrążamy miąższ.
Mleko kokosowe powinno być mocno schłodzone. Następnie odlewamy z niego wodę, a pozostałą cześć miksujemy na puszystą pianę.
Dodajemy miód, awokado, banana, mango i wszystko blendujemy.
W razie potrzeby możemy dodać parę kropel cytryny lub dosłodzić nasz mus.
Gotowy mus z awokado podajemy schłodzony i opcjonalnie posypany startą czekoladą deserową.
Uwagi
400ml to zazwyczaj 1 puszka mleka kokosowego. Aby się ładnie ubiło musi mieć min. 80% koksa i być chłodzone 24h.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!