Grillowane żeberka

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Sezon grillowy czas zacząć! Aby poza tradycyjną kiełbaską z grilla na talerzu znalazło się coś innego zapraszamy serdecznie na grillowane żeberka!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
30 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 30 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
4 |
żeberka - 1 kg
miód - 2 łyżki
oliwa z oliwek - 2 łyżki
musztarda - 1/2 łyżeczki
zioła prowansalskie - 1/2 łyżeczki
wędzona papryka - 1/3 łyżeczki
pieprz ziołowy - 1 szczypta
ostra papryka - 1 szczypta
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Żeberka myjemy i porcjujemy. Następnie gotujemy je 15 minut w słonej wodzie z odrobiną soli.
Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce i smarujemy nią żeberka. Tak zamarynowane mięso odstawiamy w chłodne miejsce na 3 – 4 godziny.
Po tym czasie usuwamy nadmiar marynaty i grillujemy żeberka po 15-20 minut z każdej strony (w zależności od grubości mięsa).
Grillowane żeberka podajemy z chlebem – można go również podpiec na grillu z odrobiną oliwy.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!