pelniasmakow-banner

Zasmażane buraczki


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Normalny

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Pyszny dodatek do tradycyjnych dań z mięsa np. kotleta schabowego lub mielonego 🙂 Zapraszamy serdecznie na zasmażane buraczki!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Gotowanie Gotowe
15 min 1 h 1 h 15 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 1 h
Gotowe 1 h 15 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • buraki - 1/2 kg

  • cebula - 1/2 sztuki

  • jabłko - 1/2 sztuki

  • mąka - 1 łyżeczka

  • cukier - 1/2 łyżeczki

  • sok z cytryny/ocet

  • masło - 1 łyżeczka

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Buraczki myjemy i nieobrane gotujemy około godziny czasu. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy je i ścieramy na tarce (grube oczka).

Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy, aż się przyrumieni.

Następnie dodajemy do cebuli mąkę, starte jabłko i pół szklanki wrzątku. Kolejno dodajemy cukier i smażymy około 3-4 minuty.

Następnie dodajemy buraczki, odrobinę soku z cytryny/octu i całość doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.

Zasmażane buraczki podajemy jako dodatek do dań obiadowych!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.