Pavlova

Normalny

Tani

Bezglutenowe
Delikatna, słodziutka i rozpływająca się w ustach pavlova! Zapraszamy serdecznie na pyszną bezową rozkosz!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe |
10 min | 2 h 30 min | 2 h 40 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
Pieczenie | 2 h 30 min |
Gotowe | 2 h 40 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
10 |
białka jajka - 6 sztuk
cukier - 250 g
skrobia ziemniaczana - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
śmietanka kremówka 36% - 500 ml
owoce do dekoracji
PRZYGOTOWANIE
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier, sok z cytryny cały czas ubijając.
Następnie dodajemy skrobię ziemniaczaną i jak tylko się wmiesza w pianę wyłączmy mikser.
Na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem formujemy kopiec z piany pamiętając o miejscu w środku.
Bezę pieczemy w temperaturze 110-115 stopni (termoobieg) przez 2.5 godziny.
Gdy beza będzie gotowa zostawiamy ją w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, aż do momentu ostygnięcia.
Śmietanę kremówkę ubijamy i wykładamy na bezę. Całość dekorujemy owocami i nasza pavlova jest gotowa 🙂
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!