pelniasmakow-banner

Pavlova


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Normalny

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe


Delikatna, słodziutka i rozpływająca się w ustach pavlova! Zapraszamy serdecznie na pyszną bezową rozkosz!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 2 h 30 min 2 h 40 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 2 h 30 min
Gotowe 2 h 40 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
10

  • białka jajka - 6 sztuk

  • cukier - 250 g

  • skrobia ziemniaczana - 1 łyżeczka

  • sok z cytryny - 1 łyżeczka

  • sól - 1 szczypta

  • śmietanka kremówka 36% - 500 ml

  • owoce do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier, sok z cytryny cały czas ubijając.

Następnie dodajemy skrobię ziemniaczaną i jak tylko się wmiesza w pianę wyłączmy mikser.

Na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem formujemy kopiec z piany pamiętając o miejscu w środku.

Bezę pieczemy w temperaturze 110-115 stopni (termoobieg) przez 2.5 godziny.

Gdy beza będzie gotowa zostawiamy ją w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, aż do momentu ostygnięcia.

Śmietanę kremówkę ubijamy i wykładamy na bezę. Całość dekorujemy owocami i nasza pavlova jest gotowa 🙂


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.