pelniasmakow-banner

Pasta z pieczonego buraka


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Lato w pełni, więc w naszych kuchniach powinny królować warzywa i owoce! Dlatego też Pełnia Smaków zaprasza na pyszną, zdrową i prostą do zrobienia pastę z pieczonych buraków. Spróbuj, a z pewnością zagości ona na stałe w Twoim śniadaniowym menu, jako pyszny dodatek do kanapek!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 50 min 55 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 50 min
Gotowe 55 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • burak - 1 sztuka

  • fasola czerwona - 400 g

  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

  • sok z cytryny - 1/3 łyżeczki

  • chrzan tarty - 1 łyżeczka

  • pieprz ziołowy - 1 szczypta

  • sól

PRZYGOTOWANIE

Buraka dokładnie myjemy, obwijamy w folię aluminiową i pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Gdy burak przestygnie obieramy go ze skórki i miksujemy w blenderze z odcedzoną fasolą i pozostałymi składnikami.

Pasta z pieczonego buraka powinna być podawana ze świeżym pieczywem!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.