Pasta z pieczonego buraka

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Lato w pełni, więc w naszych kuchniach powinny królować warzywa i owoce! Dlatego też Pełnia Smaków zaprasza na pyszną, zdrową i prostą do zrobienia pastę z pieczonych buraków. Spróbuj, a z pewnością zagości ona na stałe w Twoim śniadaniowym menu, jako pyszny dodatek do kanapek!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe |
5 min | 50 min | 55 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 5 min |
Pieczenie | 50 min |
Gotowe | 55 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
4 |
burak - 1 sztuka
fasola czerwona - 400 g
oliwa z oliwek - 3 łyżki
sok z cytryny - 1/3 łyżeczki
chrzan tarty - 1 łyżeczka
pieprz ziołowy - 1 szczypta
sól
PRZYGOTOWANIE
Buraka dokładnie myjemy, obwijamy w folię aluminiową i pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Gdy burak przestygnie obieramy go ze skórki i miksujemy w blenderze z odcedzoną fasolą i pozostałymi składnikami.
Pasta z pieczonego buraka powinna być podawana ze świeżym pieczywem!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!