Żeberka z piwem
 
                Łatwy
 
                Tani
 
                        Bez nabiału
 
                        Bez jajek
Brak pomysłu na mięsny obiad? Zapraszamy na na wyraziste żeberka z piwem!
|  |   0 z 5 (0 głosów) | |
|   0 z 5 (0 głosów) | ||
|   | Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | 
| 20 min | 1 h 20 min | 1 h 40 min | 
|  | |
| Przygotowanie | 20 min | 
| Pieczenie | 1 h 20 min | 
| Gotowe | 1 h 40 min | 
SKŁADNIKI:
|   | Porcje | 
| 2 | 
Marynata:
- czosnek (ząbki) - 2 sztuki 
- słodka papryka - 1/2 łyżeczki 
- ostra papryka - 1/3 łyżeczki 
- miód - 1 łyżeczka 
- sos sojowy - 2 łyżeczki 
- sól - 1/2 łyżeczki 
- piwo - 1/2 szklanki 
- olej rzepakowy - 2 łyżki 
Dodatkowo:
- żeberka (chude) - 500 g 
- olej rzepakowy do smażenia 
PRZYGOTOWANIE
Żeberka myjemy i kroimy na paski. Następnie przeciskamy przez praskę czosnek i łączymy dokładnie z pozostałymi składnikami.
Mięso nacieramy powstałą marynatą i odstawiamy na całą noc do lodówki.
Kawałki mięsa obsmażamy na patelni, aż się zarumienią, układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy resztą marynaty.
Żeberka pieczemy 1h 20 minut w 180 stopniach.
Gotowe żeberka z piwem serwujemy z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
 
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!





 
         
                
             
                
             
            