pelniasmakow-banner

Żeberka z piwem


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Brak pomysłu na mięsny obiad? Zapraszamy na na wyraziste żeberka z piwem!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Pieczenie Gotowe
20 min 1 h 20 min 1 h 40 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 20 min
Pieczenie 1 h 20 min
Gotowe 1 h 40 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

Marynata:

  • czosnek (ząbki) - 2 sztuki

  • słodka papryka - 1/2 łyżeczki

  • ostra papryka - 1/3 łyżeczki

  • miód - 1 łyżeczka

  • sos sojowy - 2 łyżeczki

  • sól - 1/2 łyżeczki

  • piwo - 1/2 szklanki

  • olej rzepakowy - 2 łyżki

Dodatkowo:

  • żeberka (chude) - 500 g

  • olej rzepakowy do smażenia

PRZYGOTOWANIE

Żeberka myjemy i kroimy na paski. Następnie przeciskamy przez praskę czosnek i łączymy dokładnie z pozostałymi składnikami.

Mięso nacieramy powstałą marynatą i odstawiamy na całą noc do lodówki.

Kawałki mięsa obsmażamy na patelni, aż się zarumienią, układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy resztą marynaty.

Żeberka pieczemy 1h 20 minut w 180 stopniach.

Gotowe żeberka z piwem serwujemy z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.