Kotlety z baraniny z miętą

Normalny

Drogi
Sezon grillowy w pełni, dlatego zapraszamy na aromatyczne kotlety z baraniny z miętą!
|
![]() 5 z 5 (1 głos) |
|
![]() 5 z 5 (1 głos) |
![]() |
Przygotowanie |
40 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 40 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
5 |
baranina mielona dobrej jakości - 1 kg
jajka - 2 sztuki
cebula - 1 sztuka
czerstwa bułka (kajzerka bądź „wrocławska”) - 1 sztuka
zimna woda - 40 ml
mięta (listki) - 10 sztuk
mleko do namoczenia bułki
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia i dodajemy do mięsa.
Mięso, cebulę, bułkę namoczona w mleku wyrabiamy przez 5 minut, wraz z jajkami, zimną wodą, doprawiając solą i pieprzem.
Listki mięty myjemy, siekamy i dodajemy do baraniny.
Formujemy kotlety mielone i pieczemy na grillu, aż się zarumienią.
Kotlety z baraniny z miętą serwujemy z dodatkiem grillowanych ziemniaków i ulubioną surówką!
Uwagi
Jeśli nie mamy maszynki to cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle, następnie dodajemy do mielonego mięsa.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!