Kotlety z baraniny z miętą


x

Normalny

Drogi


Sezon grillowy w pełni, dlatego zapraszamy na aromatyczne kotlety z baraniny z miętą!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
40 min
Przygotowanie 40 min

SKŁADNIKI:

Porcje
5

  • baranina mielona dobrej jakości - 1 kg

  • jajka - 2 sztuki

  • cebula - 1 sztuka

  • czerstwa bułka (kajzerka bądź „wrocławska”) - 1 sztuka

  • zimna woda - 40 ml

  • mięta (listki) - 10 sztuk

  • mleko do namoczenia bułki

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia i dodajemy do mięsa.

Mięso, cebulę, bułkę namoczona w mleku wyrabiamy przez 5 minut, wraz z jajkami, zimną wodą, doprawiając solą i pieprzem.

Listki mięty myjemy, siekamy i dodajemy do baraniny.

Formujemy kotlety mielone i pieczemy na grillu, aż się zarumienią.

Kotlety z baraniny z miętą serwujemy z dodatkiem grillowanych ziemniaków i ulubioną surówką!

Uwagi

Jeśli nie mamy maszynki to cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle, następnie dodajemy do mielonego mięsa.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.