pelniasmakow-banner

Ziemniaki z grilla


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Aby na naszym grillu nie było ciągle tak samo zapraszamy do wypróbowania nowego przepisu! Ziemniaki z grilla z pewnością podbiją wasze podniebienia!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
40 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 40 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • ziemniaki - 8 sztuk

  • czosnek (ząbki) - 2 sztuki

  • papryczka chilli - 1 sztuka

  • koperek - 2 łyżki

  • oliwa z oliwek

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Ziemniaki obieramy, myjemy i nacinamy miej więcej do 2/3 głębokości.

Czosnek wyciskamy przez praskę, a chili i koperek drobno siekamy.

Ziemniaki „faszerujemy” papryczką i skrapiamy nacięcia mieszanką czosnku, oliwy, soli, pieprzu i posypujemy koperkiem.

Ziemniaki (każdy osobno) zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez około 30 minut na grillu. Po tym czasie na wszelki wypadek sprawdzamy wykałaczką czy ziemniaki są już dobre.

Gotowe ziemniaki z grilla podajemy z ulubionym sosem lub dipem.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.