Ziemniaki z grilla

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Aby na naszym grillu nie było ciągle tak samo zapraszamy do wypróbowania nowego przepisu! Ziemniaki z grilla z pewnością podbiją wasze podniebienia!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
40 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 40 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
4 |
ziemniaki - 8 sztuk
czosnek (ząbki) - 2 sztuki
papryczka chilli - 1 sztuka
koperek - 2 łyżki
oliwa z oliwek
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Ziemniaki obieramy, myjemy i nacinamy miej więcej do 2/3 głębokości.
Czosnek wyciskamy przez praskę, a chili i koperek drobno siekamy.
Ziemniaki „faszerujemy” papryczką i skrapiamy nacięcia mieszanką czosnku, oliwy, soli, pieprzu i posypujemy koperkiem.
Ziemniaki (każdy osobno) zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez około 30 minut na grillu. Po tym czasie na wszelki wypadek sprawdzamy wykałaczką czy ziemniaki są już dobre.
Gotowe ziemniaki z grilla podajemy z ulubionym sosem lub dipem.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!