pelniasmakow-banner

Pieczone jabłka


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Dzisiaj pachnąco, zdrowo i smacznie! Zapraszamy na pieczone jabłka z pysznym wnętrzem 🙂

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Pieczenie Gotowe
15 min 25 min 40 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 15 min
Pieczenie 25 min
Gotowe 40 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • jabłka - 4 sztuki

  • rodzynki - 1 garść

  • orzechy włoskie - 1 garść

  • migdały - 1 garść

  • masło - 2 łyżki

  • miód - 2 łyżki

  • cynamon - 1/4 łyżeczki

PRZYGOTOWANIE

Jabłka myjemy, osuszamy, odkrawamy górną część i wydrążamy środek. Rodzynki sparzamy wrzątkiem i odsączamy.

Na dnie każdego jabłka umieszczamy pół łyżeczki masła.

Orzechy włoskie i migdały drobno siekamy, mieszamy z rodzynkami, dodajemy miód oraz doprawiamy cynamonem.

Naszą mieszankę umieszczamy we wnętrzu każdego jabłka.

Jabłka umieszczamy na blaszce posmarowanej tłuszczem lub w foremkach do pieczenia.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy jabłka 25 minut.

Około 10 minut przed końcem, nasze pieczone jabłka nakrywamy odkrojonymi wcześniej „czapeczkami”.

Pieczone jabłka można serwować samodzielnie lub z dodatkiem lodów.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.