Pikantna wątróbka drobiowa
 
                Łatwy
 
                Tani
 
                        Bez nabiału
 
                        Bezglutenowe
 
                        Bez jajek
Dla niektórych koszmar z dzieciństwa, dla innych prawdziwy rarytas – dzisiaj na obiad pikantna wątróbka 🙂
|  |   0 z 5 (0 głosów) | |
|   0 z 5 (0 głosów) | ||
|   | Przygotowanie | 
| 30 min | 
|  | |
| Przygotowanie | 30 min | 
SKŁADNIKI:
|   | Porcje | 
| 2 | 
- wątróbka drobiowa - 500 g 
- cebula - 1 sztuka 
- papryka czerwona - 1 sztuka 
- ostra papryka 
- oregano 
- sól 
- pieprz 
- olej rzepakowy 
PRZYGOTOWANIE
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy. Cebule kroimy w „piórka” i podsmażamy, gdy się zeszkli dodajemy ostrą paprykę i mieszamy.
Czerwone papryki myjemy, kroimy w większą kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy chwilę.
Wątróbkę drobiową możemy pokroić, jeśli chcemy. Następnie obtaczamy ją w pieprzu, oregano, majeranku i dodajemy do reszty składników.
Smażymy, aż wątróbka będzie miękka, całość doprawiamy solą.
Pikantna wątróbka drobiowa może być serwowana z chlebem, ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
 
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!





 
         
                
             
                
             
            