Spaghetti bolognese


x

Łatwy

Przystępny


Bardzo smaczne, powszechnie lubiane i fajnie wyglądające danie! Proste i szybkie w wykonaniu, idealne na kolację ze znajomymi! Zapraszamy na spaghetti bolognese :)

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Gotowanie Gotowe
45 min 30 min 1 h 15 min
Przygotowanie 45 min
Gotowanie 30 min
Gotowe 1 h 15 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • mielone mięso (np. karkówka, łopatka) - 500 g

  • puszka pomidorów krojonych - 1 sztuka

  • papryka czerwona - 1 sztuka

  • cebula - 1 sztuka

  • czosnek (ząbki) - 4 sztuki

  • ser do smaku (np. parmezan)

  • bazylia - 1 łyżeczka

  • oregano - 1 łyżeczka

  • makaron do spaghetti (ilość wedle preferencji)

  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE

Cebulę obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oliwie z oliwek.

Do cebuli dodać mięso mielone. Gdy mięso nie będzie już surowe dodać pokrojoną drobno paprykę i pomidory.

Całość doprawić czosnkiem i przyprawami. Całość gotować na małym ogniu, często mieszając, przez ok 20 minut.

Makaron do spaghetti ugotować wg. wskazówek na opakowaniu.

Spaghetti bolognese udekorować parmezanem i listkiem świeżej bazylii.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.