Domowy wafel kakaowy


x

Łatwy

Tani


Jeśli nie wyobrażacie sobie kawy bez „czegoś słodkiego” ten przepis jest dla Was! Prosty w przygotowaniu wafel kakaowy zachowuje świeżość przez prawie tydzień i co najważniejsze możemy wziąć go do pracy bez obawy, że się „rozciapie” 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Gotowanie Gotowe
15 min 1 h 30 min 1 h 45 min
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 1 h 30 min
Gotowe 1 h 45 min

SKŁADNIKI:

Porcje
12

  • wafle (andruty) - 5 sztuk

  • mleko - 500 ml

  • cukier - 1 szklanka

  • masło - 125 g

  • kakao - 1 łyżka

  • orzechy włoskie mielone - 1 garść

  • spirytus - 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE

Mleko z cukrem gotujemy przez półtorej godziny w garnku o grubym spodzie – jest to bardzo istotne bo w garnku o cienkim dnie mleko się przypali. Zdejmujemy z ognia

Następnie (gdy mleko trochę przestygnie) dodajemy masło, kakao, orzechy i spirytus. Całość mieszamy.

Powstałą masą przekładamy andruty. Gotowy wafel kakaowy odkładamy do zastygnięcia.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.