Sos pomidorowy


x

Łatwy

Tani

Bezglutenowe

Bez jajek


Sos pomidorowy świetnie sprawdzi się do dań mięsnych oraz np. nadziewanej cukinii!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • cebula - 1 sztuka

  • śmietana (18%) - 200 g

  • przecier pomidorowy - 4 łyżeczki

  • ząbki czosnku - 1 sztuka

  • sok z cytryny

  • olej rzepakowy

  • suszona bazylia

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na oleju. Gdy cebula będzie rumiana wlewamy śmietanę, cały czas mieszając.

Dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz, bazylię, wyciśnięty przez praskę czosnek i zakwaszamy cytryną ( w zależności od upodobań).

Sos pomidorowy powinien mieć kremową konsystencję.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.