Puszysty biszkopt
 
                Łatwy
 
                Tani
 
                        Bez nabiału
Większości z nas zdarzyło się zapewne to przykre rozczarowanie, gdy zamiast pięknego, puszystego biszkopta wyszedł nam… zakalec! Aby uniknąć konieczności ratowania się gotowymi produktami, mamy dla Was sprawdzony przepis na puszysty biszkopt 🙂
|  |   0 z 5 (0 głosów) | |
|   0 z 5 (0 głosów) | ||
|   | Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | 
| 10 min | 30 min | 40 min | 
|  | |
| Przygotowanie | 10 min | 
| Pieczenie | 30 min | 
| Gotowe | 40 min | 
SKŁADNIKI:
|   | Porcje | 
| 8 | 
- jajka - 6 sztuk 
- cukier - 30 dag 
- mąka ziemniaczana - 15 dag 
- mąka pszenna - 15 dag 
- proszek do pieczenia - 1 łyżka 
- gorąca woda - 6 łyżek 
PRZYGOTOWANIE
Do białek wlewamy gorącą wodę, ubijamy na sztywną pianę.
Na przemian dodajemy żółtko z cukrem.
Następnie powoli dosypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.
Gdy składniki się połączą wylewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy 30-40 min w temperaturze 160 stopni.
Uwagi
Przepis na formę o średnicy 24cm.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
 
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!





 
         
                
             
                
             
            