Puszysty biszkopt


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału


Większości z nas zdarzyło się zapewne to przykre rozczarowanie, gdy zamiast pięknego, puszystego biszkopta wyszedł nam… zakalec! Aby uniknąć konieczności ratowania się gotowymi produktami, mamy dla Was sprawdzony przepis na puszysty biszkopt 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 30 min 40 min
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 30 min
Gotowe 40 min

SKŁADNIKI:

Porcje
8

  • jajka - 6 sztuk

  • cukier - 30 dag

  • mąka ziemniaczana - 15 dag

  • mąka pszenna - 15 dag

  • proszek do pieczenia - 1 łyżka

  • gorąca woda - 6 łyżek

PRZYGOTOWANIE

Do białek wlewamy gorącą wodę, ubijamy na sztywną pianę.

Na przemian dodajemy żółtko z cukrem.

Następnie powoli dosypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.

Gdy składniki się połączą wylewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy 30-40 min w temperaturze 160 stopni.

Uwagi

Przepis na formę o średnicy 24cm.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.