Puszysty biszkopt
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Większości z nas zdarzyło się zapewne to przykre rozczarowanie, gdy zamiast pięknego, puszystego biszkopta wyszedł nam… zakalec! Aby uniknąć konieczności ratowania się gotowymi produktami, mamy dla Was sprawdzony przepis na puszysty biszkopt 🙂
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | |
10 min | 30 min | 40 min |
Przygotowanie | 10 min |
Pieczenie | 30 min |
Gotowe | 40 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
8 |
jajka - 6 sztuk
cukier - 30 dag
mąka ziemniaczana - 15 dag
mąka pszenna - 15 dag
proszek do pieczenia - 1 łyżka
gorąca woda - 6 łyżek
PRZYGOTOWANIE
Do białek wlewamy gorącą wodę, ubijamy na sztywną pianę.
Na przemian dodajemy żółtko z cukrem.
Następnie powoli dosypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.
Gdy składniki się połączą wylewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy 30-40 min w temperaturze 160 stopni.
Uwagi
Przepis na formę o średnicy 24cm.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!