Sausage rolls

 

(czas przygotowania 20-30 minut)

Przychodzą znajomi i zastanawiasz się jakie przekąski przygotować? Polecamy sausage rolls, nie dość że pysznie smakują to jeszcze są szybkie i proste w przygotowaniu 🙂 Może je zrobić używając zarówno parówek dobrej jakości jak i cienkich kiełbasek!

Składniki:

  1. 1 opakowanie ciasta francuskiego
  2. 7 cienkich kiełbasek bądź parówek
  3. oliwa z oliwek
  4. opcjonalnie zioła prowansalskie, ostra papryka w proszku, czosnek granulowany

Przygotowanie:

Na cieście francuskim układamy kiełbaski/parówki, owijamy je jednokrotnie ciastem i resztę odcinamy. Czynność powtarzamy, aż do skończenia składników. Powstałe „ruloniki” kroimy w poprzek, na mniejsze części ok 4-5 cm i nacinamy delikatnie górną cześć ciasta. Za pomocą pędzelka możemy delikatnie posmarować nasze rollsy oliwą z oliwek i (chętni) posypać je przyprawami. Całość pieczemy na papierze do pieczenia ok 15-20 minut w temperaturze 190 stopni. Sausage rolls podajemy na ciepło!

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

10 × 1 =

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital