pelniasmakow-banner

Domowe krówki w 30 minut


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Wielu kojarzą się z dzieciństwem, kultowe, pyszne… po prostu domowe krówki! Robi się je bardzo prosto, w dodatku tylko z 4 składników :)

Pełnia Smaków - preloader

4 z 5 (1 głos)

Pełnia Smaków - preloader

4 z 5 (1 głos)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
30 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 30 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Sztuki
20

  • śmietanka kremówka 30% - 200 ml

  • masło - 50 g

  • cukier waniliowy - 2 1/2 łyżeczki

  • cukier biały - 100 g

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki umieszczamy w garnku (najlepiej o grubym dnie) i doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając.

Gotujemy na małym ogniu ok 20-30 min, aż do zgęstnienia.

Masę przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy do ostygnięcia, później możemy jeszcze włożyć na 15 min do lodówki.

Zastygniętą masę kroimy na kawałki.

Domowe krówki podajemy same lub możemy je polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej, mleczną czekolada! Oczywiście serwujemy ostudzone i zastygnięte.

Uwagi

Przepis na blaszkę o wymiarach 24cmx11cm.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.