Domowe krówki w 30 minut


x

Łatwy

Tani

Bezglutenowe

Bez jajek


Wielu kojarzą się z dzieciństwem, kultowe, pyszne… po prostu domowe krówki! Robi się je bardzo prosto, w dodatku tylko z 4 składników :)

4 z 5 (1 głos)

4 z 5 (1 głos)

Przygotowanie
30 min
Przygotowanie 30 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
20

  • śmietanka kremówka 30% - 200 ml

  • masło - 50 g

  • cukier waniliowy - 2 1/2 łyżeczki

  • cukier biały - 100 g

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki umieszczamy w garnku (najlepiej o grubym dnie) i doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając.

Gotujemy na małym ogniu ok 20-30 min, aż do zgęstnienia.

Masę przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy do ostygnięcia, później możemy jeszcze włożyć na 15 min do lodówki.

Zastygniętą masę kroimy na kawałki.

Domowe krówki podajemy same lub możemy je polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej, mleczną czekolada! Oczywiście serwujemy ostudzone i zastygnięte.

Uwagi

Przepis na blaszkę o wymiarach 24cmx11cm.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.