Domowe krówki w 30 minut
Łatwy
Tani
Bezglutenowe
Bez jajek
Wielu kojarzą się z dzieciństwem, kultowe, pyszne… po prostu domowe krówki! Robi się je bardzo prosto, w dodatku tylko z 4 składników :)
|
4 z 5 (1 głos) |
|
4 z 5 (1 głos) |
Przygotowanie | |
30 min |
Przygotowanie | 30 min |
SKŁADNIKI:
Sztuki | |
20 |
śmietanka kremówka 30% - 200 ml
masło - 50 g
cukier waniliowy - 2 1/2 łyżeczki
cukier biały - 100 g
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki umieszczamy w garnku (najlepiej o grubym dnie) i doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając.
Gotujemy na małym ogniu ok 20-30 min, aż do zgęstnienia.
Masę przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy do ostygnięcia, później możemy jeszcze włożyć na 15 min do lodówki.
Zastygniętą masę kroimy na kawałki.
Domowe krówki podajemy same lub możemy je polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej, mleczną czekolada! Oczywiście serwujemy ostudzone i zastygnięte.
Uwagi
Przepis na blaszkę o wymiarach 24cmx11cm.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!