Domowe nachos


x

Łatwy

Tani


Masz ochotę na słoną przekąskę, ale preferujesz coś domowego i lżejszego? Dbasz o sylwetkę i chcesz kontrolować zawartość tłuszczu? A dodatkowo masz tylko parę minut na przygotowanie? Mając to wszystko na względzie zapraszamy na meksykańskie, domowe nachos w smaku… a jaki lubisz najbardziej? Do przygotowania możemy użyć gotowej tortilli, albo zrobić są własnoręczne z pełnią smaków!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
8 min 5 min 13 min
Przygotowanie 8 min
Pieczenie 5 min
Gotowe 13 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • tortilla (placki) - 2 sztuki

  • oliwa z oliwek

  • przeprawy w zależności od preferencji (np. sól, pieprz grubo mielony, papryka słodka/ostra)

PRZYGOTOWANIE

Tortille kroimy na trójkąty, delikatnie smarujemy z obu stron oliwą z oliwek, posypujemy przyprawami.

Układamy na blaszce i pieczemy do momentu zarumienienia – około 5-8 minut w 180 stopniach.

Domowe nachos serwujemy z ulubionymi sosami!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.