Guacamole


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Zapraszamy na przepyszną meksykańską salsę z awokado! Rewelacyjnie pasuje do nachos, a sposób przygotowania jest wręcz banalny! Jeśli lubisz meksykańskie potrawy to zapraszamy również na tortillę i meksykańskie mięso carnitas 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
5 min
Przygotowanie 5 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • dojrzałe awokado - 2 sztuki

  • czosnek (ząbki) - 1 sztuka

  • sok z limonki - 2 łyżki

  • sól

  • opcjonalnie świeże chili lub pomidor

PRZYGOTOWANIE

Umyte awokado kroimy na pół i usuwamy pestkę. Następnie za pomocą łyżki wydrążamy miąższ i rozgniatamy go widelcem (ew. blendujemy).

Dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, sól, sok z limonki i opcjonalnie pokrojonego pomidora lub posiekane drobno chili (do smaku).

Gotowe guacamole serwujemy z pieczywem lub nachosami!

Uwagi

Jeśli jednak nie lubisz czosnku, bez niego guacamole będzie równie smaczne! Zamiast soku z limonki można dodać sok z cytryny.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.