Tarta borówkowa


x

Łatwy

Przystępny


Lekka i owocowa tarta borówkowa gotowa w 20 minut to super pomysł na deser, zapraszamy serdecznie!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
20 min
Przygotowanie 20 min

SKŁADNIKI:

Porcje
8

Spód:

  • herbatniki czekoladowe - 300 g

  • masło - 80 g

Masa borówkowa:

  • budyń waniliowy - 1 sztuka

  • borówki - 1 szklanka

  • mleko - 280 ml

  • cukier - 3 łyżki

  • masło - 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE

Spód:

Herbatniki drobno kruszymy (można przy pomocy blendera), masło rozpuszczamy.

Mieszamy herbatniki z masłem i wykładamy spód oraz boki formy do tarty.

Tarta borówkowa:

3/4 szklanki mleka odlewamy do kubka i rozpuszczamy w nim budyń.

Pozostałą część gotujemy dodając cukier i masło.

Do wrzącego mleka dodajemy budyń, mieszamy dokładnie i studzimy.

Następnie miksujemy masę budyniową z borówkami. Powstały krem wylewamy na spód i chłodzimy.

Tartę serwujemy schłodzoną z dodatkiem świeżych owoców i bitej śmietany!

Uwagi

Przepis na formę o średnicy 22 cm.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.